Nyt lenkkeillään!

2012
08.28

Syyspäivät ovat juuri sopivan raikkaita. Ulkona ei ole liian kylmä eikä kuuma. Lehdet punertuvat kauniisti ja siitepöly loistaa poissaolollaan. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että poluilla vallitsee ihanteellinen lenkkeilysää! Pieni sadekaan ei haittaa, jos matkassa on asianmukaiset varusteet.

Mikäli olet tippaakaan aamuvirkku, kannattaa ehdottomasti startata päivä laittamalla lenkkarit jalkaan ja lähtemällä juoksemaan. Lenkille kannattaa lähteä ennen aamiaisen nauttimista -syömättä liikkuminen nimittäin johtaa rasvan suurempaan palamiseen lenkin aikana .  Aamulenkin jälkeen tilanne tasoittuu lenkin jälkeen: aamulenkin jälkeen kulutetaan enemmän hiilihydraatteja kuin iltapäivän lenkin jälkeen. Niinpä rasvan kulumisen kannalta tärkeää on ainoastaan liikkumisen määrä, ei sen ajankohta. Sama pätee myös aineenvaihdunnan vilkastumiseen.

Illalla lenkkeily on myöskin tehokasta. Lenkki tuulettaa päivän aikana kasautuneen stressin ja pistää rasittuneet lihakset töihin. Iltalenkille kannattaa kuitenkin lähteä viimeistään pari tuntia ennen nukkumaan menoa, ettei keho olisi liian vireässä tilassa. Lenkin jälkeen kannattaa venytellä.

Oman liikkumisen ajankohta kannattaa valita niin, että liikunta on mahdollisimman miellyttävää ja vaivatonta ja että sen kokonaismäärä kohoaa suureksi. Mitä enemmän liikut, sitä enemmän rasvaa poltat.

Päivän liikunta-annoksen voi myös jakaa useaan vaiheeseen, esim. kävellä töihin ja joukkoliikenteen pysäkille ennen ja jälkeen työpäivän. Voit myös esimerkiksi tehdä yhden pitkän juoksulenkin aamulla ja yhden töiden jälkeen. Eri ihmisille sopivat erilaiset liikunnan rytmit.

Kommentoi