Maitotuotteet laihduttajan apuna

2012
08.20

Kalsiumin ja maitotuotteiden vaikutusta painonhallintaan on tutkittu paljon erilaisin tuloksin. Moni kehottaa välttämään etenkin rasvaisia maitotuotteita, mikäli haluaa pitää painonhallinnasta huolta. Monet vähärasvaiset maitotuotteet kuitenkin sisältävät runsaasti proteiinia, jonka tiedetään vaikuttavan positiivisesti laihdutukseen. Niiden nauttiminen nimittäin voi lisätä kylläisyyden tunnetta ja vähentää siten turhan napostelun määrää.

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan maitotuotteiden sisältämät proteiinit tukevat onnistunutta laihdutusta, sillä ne lisäävät kylläisyyttä ja kehon lämmöntuottoa, joka vaikuttaa energiankulutukseen sekä säästää rasvatonta kudosta, jota menetetään väistämättä laihdutuksen aikana. Maidon juominen aterian yhteydessä ei ole välttämätöntä, jos maitotuotteita käyttää runsaasti esimerkiksi rahkan, jugurttien tai juustojen muodoissa.

Jugurtit ovat hyviä ja kalsiumpitoisia jälkiruokia ja aamiaisia. Laihduttajan kannattaa vältellä valmiiksi sokeroituja tai aspartaamilla makeutettuja jugurtteja, ja keskittyä sen sijaan maustamattomiin luomutuotteisiin. Vaikka aspartaamilla makeutettuja jugurtteja mainostetaankin ”kevyttuotteina” ne sotkevat ikävästi laihduttajan aineenvaihduntaa ja jättävät jälkeensä makean nälän.

Esimerkiksi tuoreilla marjoilla maustetut rahkat ovat oivia laihduttajan herkkuja ja välipaloja. Rahka on kasvattanut karppausintoilun ansiosta huimasti suosiotaan, joten kauppojen hyllyiltä on helppo löytää nykyisin rahkatuotteita joka tilannetta varten. Myös raejuusto on kevyt proteiinilähde ja siksi monen laihduttajan suosiossa. Raejuustoa on helppo lisätä esimerkiksi keittoihin tai salaatteihin, mikäli epäilee, että proteiinin määrä jää muuten liian pieneksi.

Monia rasvaisia juustoja kannattaa kuitenkin välttää tai käyttää kohtuudella. Satunnainen juustoilla herkuttelu ei ole haitallista,mutta jatkuvan juuston syöminen voi nostaa päivän energiamäärän huomaamatta pilviin.

Kommentoi