Laihduttajan motivoijat: askelmittari ja ruokapäiväkirja

2011
08.01

Laihdutusta auttaa huomattavasti, kun tietää, paljonko oikeasti päivän aikana saa kaloreita ja toisaalta tieto siitä, kuinka paljon kuluttaa. Apuvälineiksi sopivat kaksikko askelmittari + kalorilaskuri.

Niin masentavaa kuin se onkin, laihduttaminen on ennen kaikkea vähemmän ja terveellisemmin syömistä. Vaikka urheilisi joka päivä hiki hatussa, laihtuminen vaatii herkuista luopumista. Laihtua voi jopa lisäämättä urheilua, sillä ruokailun merkitys painonhallinnassa on huomattavasti liikuntaa suurempi.

Kun joka aamu kiinnittää käteensä askelmittarin ja ottaa tavakseen täyttää ruokapäiväkirjaa, syömisen tarkkailu on heti helpompaa. Kalorilaskuri näyttää totuuden siitä, että liikunta ei kuluta kuin yhden tai kaksi ylimääräistä herkkua. Mässäilyiltaa ei voi mitenkään kuluttaa pois seuraavana päivänä lenkillä.

Liikkuva saa kuitenkin syödä hieman enemmän herkkuja kuin liikkumaton, jonka on pysyttävä todella tiukalla dieetillä laihtuakseen. Liikunta myös vaikuttaa terveyteen ja tuo sekä henkisesti että fyysisesti paremman olon laihdutusaikoihin. Askelmittari kädessä tekee ehkä mieli kävellä yksi pysäkinväli enemmän tai jättää auto kotiin kauppareissulla.

Askelmittarin kaveri ruokapäiväkirja kertoo karua kieltään siitä, kuinka paljon ekstraa majoneesi, leipäkrutongit ja parmesansiivut tuovatkaan terveelliseen kanasalaattiin. Pysyvän kesäkunnon löytymisen salaisuus lienee siinä, kuinka maittavaa oppii tekemään terveellisestä ja ravitsevasta ruoasta. Liikunnan ja oikean ravinnon on tultava mukavaksi osaksi elämää, ei hetken tuskaksi.

Kommentoi