Kevennä syksyn kausiruuilla

2012
08.28

Syksy on laihduttajalle otollista aikaa, sillä silloin kauppojen hyllyt notkuvat tuoreista kausituotteista. Kausivihannekset ovat paitsi kevyitä, myös hyvin edullisia. Näistä on helppo koota itselleen vaikka terveellisiä salaatteja ja patoja. Tutkimusten mukaan melko harva suomalainen on kuitenkaan nykyään selvillä kasvisten sesongeista.

Marjat

Syksyllä poimitaan metsistä viimeiset marjat. Esimerkiksi puolukka ovat kevyitä vitamiinipommeja, joissa on vain vähän energiaa. Miksi ostaisit kaukaa tuotuja, muovisia viinirypäleitä kun metsissämme vilisee tällaisia herkkuja?

Omenat

”Omena päivässä pitää lääkärin loitolla”- on monelle tuttu sananparsi. Sanonta voisi kuulua myös niin, että ”omena päivässä pitää nälän loitolla.” Omena onkin syksyllä ihanteellinen välipala, joka antaa hetkeksi energiaa ja piristää. Vitamiinipitoinen hedelmä sisältää nimittäin hyvin vähän kaloreita. Jos haluat todellista lähiruokaa, osta torilta kotimaisia omenia!

Sienet ja pavut

Sienissä ja pavuissa on laihduttamisessa tunnetusti auttavia proteiineja ja hivenaineita. Lisäksi ne sisältävät ainoastaan hyviä hiilihydraatteja ja vähänlaisesti kaloreita. Sienet ja pavut sopivat erinomaisesti erilaisiin patoihin ja salaatteihin. Niillä voidaan hyvin myös korvata esimerkiksi soija- tai lihatuotteiden käyttö.

Kaalit

Esimerkiksi kiinankaali, parsakaali, kukkakaali ja ruusukaali ovat vähäkalorisia ja kuitupitoisia ruokavaihtoehtoja. Ihanteellista kalorinlaskijan ravintoa siis! Joidenkin mielestä kaali on mautonta ja kuivaa. Nämä ihmiset eivät yleensä ole maistaneet erilaisilla kastikkeilla höystettyjä kaalisalaatteja. Itämaisella kastikkeella maustettu kaalisalaatti on makuelämys, joka on kaukana kouluruoaklan raasteista!

Kommentoi