Kauneusklinikalta kesäkuntoon

2012
06.13

Kesäkuntoon, kauneuteen ja hyvinvointiin voi päästä monen polun kautta.  Yhtä taikatemppua ei estettisempään ulkonäköön ole, vaan moni joutuu kokeilemaan monenlaisia kaunistautumiskeinoa. Perusjuttuja ovat ruokavalio, liikunta ja ihonhoito. Kauneudenhoito ja hoidettavat ongelmat ovat kuitenkin yksilöllisiä, eikä kaikki auta jokaiseen ongelmaan. Moni päätyy tänä päivänä hyödyntämään esimerkiksi solariumia, kosmetologeja tai jopa kauneusklinikoiden palveluja. Joskus ongelmat ovat niin vaikeita, että plastiikkakirurgia voi olla tehokkain vaihtoehto.

Olen kuitenkin aina suhtautunut hieman epäluuloisesti plastiikkakirurgiaan, kuten moni kaltaiseni suomalainen. Se on tuntunut jotenkin keinotekoiselta, pinnalliselta ja julmalta toiminnalta. Mielikuvissani kauneusleikkauksiin menevät ainoastaan Hollywoodin teennäiset wannabe – povipommit, uusrikkaat pornotähdet ja porvarisnaiset, jotka eivät suostu hyväksymään ikääntymistään. Pintaliito – ihmiset jotka haluavat muuttaa itsensä kyborgin tai barbienuken näköiseksi. Mietyttää myös, ovatko kauneusleikkaukset todellisuudessa vaarallisia? Entä jos veitsi osuu väärään kohtaan ja tekee tuhoisaa jälkeä?

Todellisuus on kaukana näistä mielikuvista. Alan asiantuntemus on kehittynyt korkealle, joten riskit ovat leikkauksissa pieniä. Tosiasiassa raja lääketieteellisen kirurgian ja esteettisen kirurgian välillä on hiuksenhieno. Esimerkiksi äärimmäistä tuskaa aiheuttavia rasvakerroksia voidaan hoitaa tarvittaessa rasvaimun avulla. Se ei tietenkään ole laihdutuskeino. Todella ylipainoisilla ihmisillä rasvaimu voi kuitenkin auttaa sellaisiin alueisiin, joita on muuten miltei mahdoton korjata. Rintojakaan ei ainoastaan suurennetta, vaan monet hankkiutuvat eroon kipua aiheuttavista ylisuurista ja riippuvista rinnoistaan leikkuuveitsen keinoin. Myös esimerkiksi onnettomuuksien ja sairauksen ulkonäköön jättämiä jälkiä voidaan korjailla kauneusleikkausten avulla. Ei kuulosta kovin teennäiseltä, eihän?

Plastiikkakirurgiaan turvautuvat nykyisin aivan normaalit ihmiset, jotka haluavat helpotusta ulkonäköä ja oloa vaikeuttaviin ongelmiin. Kauneusklinikka Helsingistä oli helppo löytää netin kautta. Hinta voi huimata aluksi päätä. Silloin kannattaa punnita hyödyt ja haitat. Haluatko elää koko loppuelämäsi vaikeasta karvoituksesta, riippuvista rinnoista tai aknearvista kärsien? Jos et, omaan hyvinvointiin ehkä kannattaa sijoittaa. Leikkaus voi tuntua hurjalta toimenpiteeltä, mutta modernilla teknologialla ne eivät ole sen kummempia suorituksia. Asiantuntevien lääkärien kanssa voi keskustella itselle sopivimmista toimenpiteistä. Paranemisprosessiin menee yleensä korkeintaan muutama päivä. Itse en vielä turvautuisi plastiikkakirurgiaan, mutta tarpeen iskiessä olisin ehdottomasti valmis harkitsemaan sitä varteenotettavana vaihtoehtona.

Kommentoi