Kalorinlaskijan juomia

2012
09.14

Ruokailun suunnitteleminen on laihdutuksen perusjuttuja, mutta kuinka moni kiinnittää erityistä huomiota juomiseen painonpudotuksen aikana? Syytä olisi, sillä monet perinteiset ruoka- ja virvoitusjuomat voivat sisältää yllättävän paljon energiaa.  Yksi nyrkkisääntö on tietenkin se, että kannattaa välttää voimakkaita alkoholijuomia, etenkin väkeviä, liköörejä ja makeita drinkkejä. Myös sokerisia limonadeja kannattaa vältellä.  Sokerin rinnalla juoman energiatasoa kohottaa erityisesti sen alkoholipitoisuus. Alkon mukaan yhdestä grammasta alkoholia saa energiaa 7 kilokaloria, kun grammasta sokeria saa 4 kilokaloria.

Mehujen sijaan kannattaa nauttia hedelmät sellaisenaan. Näin maha täyttyy helpommin ja saat myös kaikki elintärkeät vitamiinit ilman turhia sokereita.

Monet kuvittelevat virheellisesti, että sokerittomat aspartaamijuomat ovat kalorinlaskijan pelastus. On totta, että keinotekoisesti makeutetuissa tuotteissa on vähän energiaa, mutta tiesitkö, että ne tosiasiassa kasvattavat nälkää ja makeanhimoa entisestään? Sokerittomat tuotteet ovat silti turvallisempia vaihtoehtoja kuin sokeriset.

Mikäli haluat nauttia alkoholia laihdutuksen aikana, kannattaa pitäytyä kuivissa viineissä.  Energiapitoisuutta saa vähennettyä kätevästi tekemällä viineistä spitzereitä eli lisäämällä niiden sekaan esimerkiksi kivennäisvettä. Oluessa ei ole paljoakaan kaloreita, mutta se aiheuttaa herkästi turvotusta. Kivennäisvedessä on nolla kaloria.

Kommentoi