Kalorinlaskijan aamiaisvinkkejä

2012
07.26

Turhan moni laihduttaja menee siihen halpaan, että kuvittelee pudottavansa painoa jättämällä aterioita väliin. Jos se näin kävisi, kaikki olisi kovin yksinkertaista. Mutta kevennys on tosiasiassa vähän monimutkaisempi juttu. Usein aamiaisen väliinjättämisen jälkeen päivän aikana hyökkääkin niin holtiton nälkä, että tulee syötyä helposti kaikkea äärimmäisen epäterveellistä roskaruokaa.

Millaisia ruokia kannattaisi sitten aamupalaksi syödä?

Tässä joitakin vinkkejä:

-Hedelmät virkistävät ja jos niitä nauttii heti ensimmäisenä asiana päivässä, ne parantavat myös aineenvaihduntaa. Kasvikset, marjat tai hedelmät kannattaa ottaa aina osaksi ateriaa.

-Täysjyvätuotteet pitävät nälän loitolla pitkään. Siksi esimerkiksi puuro ja ruisleipä ovatkin aina hyviä aamiaisvaihtoehtoja.

-Maustamaton jugurtti ja marjat ovat paitsi herkullinen, myös äärimmäisen kevyt aamiaisvaihtoehto

Jos olet niitä ihmisiä, joille ei mene aamulla mikään kiinteä ruoka alas, voit kokeilla esimerkiksi erilaisten smoothieiden tekemistä. Näiden sekaan voi laittaa erilaisia marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Jos smoothieiden tekeminenkään ei nappaa, kannattaa ainakin juoda lasi mehua. Pelkkä kahvi laittaa aamulla herkästi vain vatsan sekaisin.

Kommentoi