Kaloreita tarkkailemalla kesäkuntoon 2011

2010
03.26

Kalorilaskuri.info -sivut avautuvat tähän lähiaikoina

Sivustoon kasataan tiivis tietolähde laihduttamisesta ja kaloreiden laskemisesta. Pääperiaate laihduttamisessahan on siinä, että syö vähemmän kaloreita kuin kuluttaa niitä. Kalorilaskurin avulla saat selville energiankulutuksesi, kalorintarpeesi ja kalorinkulutuksen. Kun sinulla on selvillä päivittäinen tavoitekalorimääräsi, voit alkaa karsia ruokavaliostasi kaloripommeja ja näin saavuttaa tavoitetasosi.

Painonpudotus pidentää elinikää

Ylipaino lisää sairastumisen vaaraa ja tästä syystä jo pieni painonpudotus on sijoitus tulevaisuuteen. Paino määritellään painoindeksin avulla, jossa ihmisen paino jaetaan pituuden neliöllä. Normaalipainoisen painoindeksi on 18,5-25. Kattavassa tutkimuksessa pisimpään elivät 22,5-25 painoindeksin omaavat. Liian hoikkakaan ei siis kannata olla. Ruokavalio on merkittävin yksittäinen syy sekä lihomiseen että laihtumiseen, mutta liikunnan rooliakaan ei pidä unohtaa. Pelkällä liikunnan lisäämisellä on vaikea vaihtua yli viittä kiloa. Ruualla saa painon alas, mutta liikunta on oikeastaan ainoa tapa pitää paino alhaalla. Erilaiset dieetit laskevat painoa hetkellisesti, mutta painoa on vaikea pitää alhaalla, mikäli elämäntavat eivät radikaalisti muutu. Painonpudotuksen jälkeen parasta mitä itselleen on tehdä, on hankkia liikuntakortti läheiselle kuntosalille.

Nukkuminen laihduttaa

Liikuntakortin lisäksi kannattaa pitää huoli siitä, että nukkuu riittävästi. Lyhytunisuus lisää lihavuuden riskiä naisilla 1,8-kertaiseksi ja miehillä 1,5-kertaiseksi. Unenpuute vaikuttaa kylläisyyttä ja ruokahalua sääteleviin hormoneihin siten, että ruokahalu kasvaa. Eniten ihmistä houkuttelevat hiilihydraattipitoiset, sokereita tai tärkkelystä sisältävät ruoat.

Kommentoi