Kaloreiden määrä vaikuttaa enemmän kuin laatu

2011
08.04

Nyt se on todistettu. Saman määrän kaloreita syövistä etenkin sokerinsyöjä lihoo helpommin kuin proteiinilla tankkaava. Harvardin tutkimus paljastaa ruoat, joita syömällä laihdut.

Harvardin yliopisto on julkaissut harvinaisen laajan ravitsemustutkimuksen. Tutkimuksessa tarkkailtiin lääkäreiden, sairaanhoitajien ja eläinlääkärien ruokailutottumuksia ja painoa 12–20 vuoden ajan. Kyselyyn vastasi jopa 120 000 ihmistä. Näitä tuloksia voi siis pitää luotettavina.

Tutkimuksen johtaja Darius Mozaffarian kommentoi tutkimuksen julkaisseelle New York Timesille, että kaloreiden laskemisella ei ole niinkään merkitystä, ellei katso, minkälaisia kaloreita napaansa ahtaa.

Laihtujien yhteinen, yllättävä perusruoka: jugurtti!

Kyllä, totta se on. Jugurtti on tärkein yksittäinen ruoka-aine, jota kaikki painonsa kurissa pitäneet söivät. Mitä enemmän jugurttia söi, sitä enemmän paino putosi. Vaikutus perustuu siihen, että jugurtti sisältää paljon terveellisiä bakteereja, jotka pitävät suoliston ja aineenvaihdunnan kunnossa.

Jugurtin rasvaisuudella ei juuri ole merkitystä, sokerisuudella sen sijaan on. Valitse siis mieluiten luonnonjugurtti, johon lisäät itse marjoja.

Toinen, ehkä tiedossa oleva, mutta tottumuksiin vielä vaikuttamaton fakta oli se, että punainen liha oli yksi lihottavimmista tuotteista. Kana ja kala pitivät syöjänsä huomattavasti hoikemmassa kunnossa.

Vähemmän yllättäviä vahvistuksia tuli rasvoista ja kuiduista: hyviä rasvoja syöneet laihtuivat ja kovia rasvoja ahtaneet lihoivat. Lisäksi ne, jotka söivät paljon täysjyväviljaa, hedelmiä ja kasviksia pysyivät hoikempina kuin ranskanperunoiden mutustajat.

Kommentoi