Iltasyöpöttely on laihduttajan vihollinen

2012
09.18

Omaa kehoaan kannattaa kuunella toki laihduttamisen suhteen. Yksilöllinen päivärytmi vaikuttaa siihen, milloin kannattaa syödä ja milloin ei.  Yksi asia on kuitenkin selvä – jos ei huolehdi päivän aikana riittävästä ravinnonsaannista, illalla voi käydä kehnosti. Liian monet laihduttajat yrittävät sinnitellä päivien läpi pelkällä kahvilla ja epäterveellisillä välipaloilla. Aaamiainen auttaa jaksamaan ja pistää aineenvaihdunnan käyntiiin. Terveellinen lounas kannattaa puolestaan pyrkiä nauttimaan joka päivä säännölliseen ajankohtaan. Monet rasvaiset, suolaiset ja sokeriset nimittäin maistuvat petollisen hyvin illalla koittavan nälän kiusatessa. Iltasyömisestä tulee helposti epäterveellinen tapa, josta on vaikea luopua.


Jos haluat laihdutustuloksia nopeammin,  lopeta heti alkuunsa iltasyöpöttely. Voit esimerkiksi päättää, ettet syö lainkaan ruokaan esimerkiksi kello 20 jälkeen. Jätä kaikki herkut, sipsit ja pullat kaappii. Kun iltasyöminen on kevyttä, elimistö ehtii kuluttaa paremmin päivittäisiä energiavarastoja illan ja yön aikana. Sopivaa iltapalaa ovat esimerkiksi hedelmät, puurot ja rahkat. Nälän tunnetta voi yrittää karkottaa veden juomisella. Muista kuitenkin syödä normaalisti päivän mittaan kunnon ruokaa ja nauttia vitamiineja. Mene myös ajoissa nukkumaan. Iltamässäilyyn tottunut maha saattaa aluksi kurnia tyhjyyttään, mutta pikku hiljaa näläntunne helpottaa, kun mahalaukkusi pienenee ja tottuu pienempään ruokamäärään.

2 Responses to “Iltasyöpöttely on laihduttajan vihollinen”

  1. Felipe kirjoitti:

    Kiitos kysymykseste4si Nenna,kun juhla on niemlte4e4n Gaala on sopivaa odottaa, ette4 pukeutuminen on juhlavaa! Tumma puku kutsussa tarkoittaa iltapukua naisella. Iltapuku voi olla pitke4 tai lyhyt, kuitenkin juhlava ja tilaisuuteen sopiva. Tuo vihree4 puku sopisi kategoriaan iltapuku, sille4 siine4 ei ole hirvee4sti kruusauksia eike4 krumeluureja. Gaala-sanaa ke4ytete4e4n hienommista ja juhlavammista tilaisuuksista eike4 siten tuo pitke4 ja levee4helmainen pukukaan ole liian hieno.Misse4 tahansa juhlassa viihtyy paremmin ja kokee olonsa kotoisammaksi jos on pukeutunut sopivalla tavalla. Suosittelen le4mpime4sti ottamaan yhteytte4 kutsujaan ja tiedustelemaan mike4 olisi sopiva tapa pukeutua tai voit kysye4 tietoa samassa juhlassa aikaisemin ke4yneilte4 minke4laista pukeutumista juhlassa yleense4 on.TerveisinHanna

  2. Huuhaa kirjoitti:

    Kuinkahan nama ohjeet sopivat kaytantojen kanssa suurimmassa osassa Eurooppaa ja muuta maailmaa.
    Paikoissa joissa olen asunut ja asun edelleen kaikki aloittavat illallisen 19:00-21:00, joka kestaa 2 tuntia. Tahan lienee myos syyna etta tyopaivat ovat selkeasti pitempia kuin Suomessa. Joten suurin osa maailmaa syo ajallisesti vaarin verrattuna Suomeen, vaikkakin ylipainoisten maara vaestosta on monessakin maassa pienempi kuin Suomessa? Vai olisikohan se nyt vain niin etta merkitsevin asia on kuinka paljon kaikenkaikkiaan syot ja mika on liikunnan osuus.

Kommentoi