Häiritseekö hikoilu?

2010
12.21

Hikoilu on monelle kuntoilijalle ällöttävä asia, vaikka hikoilu itsessään onkin elimistön tapa viilentää kehon lämpötilaa. Joillekin hikoilu kuitenkin muodostuu riesaksi jopa silloin, kun kyseessä on normaali eläminen, ilman liikunnallista rasitetta. Tällöin kannattaa katsoa itseään peiliin ja miettiä, onkohan tullut ylimääräistä painoa?

Antiperspirantti auttaa vähentämään hikoilua, muttei poissulje hikoilua aiheuttavaa ongelmaa. Jotkut toki hikoilevat luonnostaan paljon, vaikka kunto olisikin rautaa. Tällaisille henkilöille antiperspirantti on hyvä apu.

Jos kuitenkin kunto on rappiolla ja ylimääräisiä kilojakin on päässyt kertymään, niin hikoilu johtuu todennäköisesti omista elämäntavoista. Jos antiperspirantti ei auta, niin on aika siistiä sekä ruokavaliota että liikunnallisia tottumuksia.

Ruoasta kannattaa karsia kaikki epäterveelliset ja rasvoja täynnä olevat mömmöt pois. Salaatti ja hedelmät tekevät hyvää keholle ja auttavat vähentämään hikoilua. Liikunnan lisääminen nostaa hetkellisesti hikoilun määrää, mutta lopputuloksena on normaaleissa päivärutiineissa vähemmän hikoileva keho.

One Response to “Häiritseekö hikoilu?”

  1. sleep to live mattress reviews

    Häiritseekö hikoilu? | Kalorilaskuri

Kommentoi