Fleksaus-seuraava trendidieetti?

2012
05.30

Jokainen mediaa viime aikoina seurannut tietää, mitä karppaus on. Mutta oleko jo kuullut fleksauksesta?

Kasviksissa on tunnetusti runsaasti vitamiineja, hivenaineita ja kuituja, mutta vain minimaalisen verran kaloreita. Fleksaajat eli fleksitaristit pyrkivät muuttamaan syömistään kasvispainotteisemmaksi. Tämä keventää huomattavasti ruokavaliota ja muuttaa sen terveellisemmäksi. Heitä on myös joissain yhteyksissä kutsuttu osa-aikaisiksi tai joustaviksi kasvissyöjiksi.  Varsinaisesta kasvissyönnistä ei kuitenkaan ole kyse, sillä myös liha kuuluu satunnaisesti fleksitaristin ruokavalioon. Fleksauksesta on monia muitakin hyötyjä kuin laihtuminen – kasvisten syöminen on nimittäin ympäristöystävällistä ja edullista. Ruokavalion ekologisuus korostuu etenkin silloin, kun lautaselle valitaan kauden kasviksia. Ei ihme, että fleksauksesta povataan seuraavaa trendidieettiä.

Näin fleksaaminen onnistuu:

1. Nauti lounaaksi kasvissalaatteja tai keittoja

Sosekeitot ja raikkaat kasvissalaatit ovat fleksaajan lounasvalinta. Näitä vaihtoehtoja saa nykyisin useimmista lounaspaikoista, mutta ne on myös helppo valmistaa evääksi itse.

2. Vaihda leivänpäällisiä

Tiesitkö, että leivän päälle voi laittaa muutakin kuin kinkkua tai juustoa? Kasviperäisiä vaihtoehtoja on olemassa pilvin pimein, ja ne ovat usein eläinperäisiä vaihtoehtoja maukkaampia. Blenderi on fleksaajan ystävä, sillä sen avulla voi valmistaa herkullisia kasvislevitteitä. Kannattaa kokeilla ainakin murskattua avokadoa, erilaisia paputahnoja, hummusta, pestoa, oliivilevitettä….

3. Rajaa lihansyöntiä

Keskitä lihansyönti ainoastaan tiettyihin tilaisuuksiin. Monet fleksitaristit valitsevat viikolla vain kasvisruokaa. Viikonloppuna he kuitenkin syövät myös ajan kanssa valmistettua lihaa.

4. Valitse välipalaksi hedelmiä

Jätä eläinrasvaa sisältävät keksit ja suklaapatukat suosiolla kaupanhyllylle. Mukana helposti kulkevat hedelmät ovat kasviksiin keskittyvän syöjän pelastus. Voit halutessasi valita myös kuivattuja hedelmiä tai valmistaa hedelmistä raikkaita smoothieita.

Kommentoi