Ateriankorvikkeet -toimivatko ne?

2012
08.02

Ruokakauppojen hyllyissä on näkynyt jo hyvän aikaa eriliaisa välipala-, proteiini- ja energiapatukoita. Ateriankorvikebisnes on kasvanut valtaisiin mittoihin, kun ihmiset haluavat laihtua hinnalla millä hyvänsä.

Kuka ihme haluaisi korvata hyvän ruuan pienikokoisilla, tiiviillä patukoilla? Auttavatko tällaiset ravinteet ruokavalion keventämisessä? Vastaus on kyllä ja ei. Äärimmäisen ylipainoiset ihmiset voivat saada ateriankorvikkeista selkeän tavan helpottaa laihdutusprojektia. Myös kiireisten laihduttajien ja laiskojen ruuanlaittajien elämää ateriankorvikkeet voivat helpottaa. Niillä ja paastoilla voi myös saada laihdutuksen kätevästi rullaamaan käyntiin.  Proteiinipatukka- tai pirteilö on puolestaan jo tuttu vieras monen urheilijan treenikasseissa.

Näihin valmisteisiin on kätevästi pakattu mukaan erilaisia ravintoaineita ja vitamiineja. Kalorimäärä ja ravintoarvot on ilmoitettu mahdollisimman tarkkaan, joten tiedät, mitä syöt. Myös annoskoko pysyy hallussa. Esimerkiksi buffet-pöydän sijaan laihduttaja voi nauttia ateriankorvikkeen. Selvää on, että pitkäaikaiseen käyttöön ne patukat ja pussukat eivät kenelläkään sovi.

Hyvä tekniikka olla esimerkiksi korvaaminen energiapatukoilla osan päivän aterioista. Kokeile vaikkapa ateriankorviketta lounaaksi, mutta syö muun päivän aikana normaalin terveellisen ateriarytmin mukaan. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa!

One Response to “Ateriankorvikkeet -toimivatko ne?”

  1. Cheppy kirjoitti:

    HeiOlette le4hette4neet kutsun AlumniWeekendiin 29.10.2011 ise4lleni Ossi Jalmari Penttile4 oseotteesien Tammisalo 7A11, 00830 Helsinki. Ise4ni on kuollut 4.1.2004. Voisitteko poistaa he4nen nimense4 ja yhteystietonsa tiedostoistanne tai muuten varmistaa ettei leski saa tarpeetonta postia.TerveisinJyrki Penttile4Antreantie 19 A02140 Espoopuh 050-5731269

Kommentoi