”Aito ruoka” vs. kevyttuotteet

2012
07.26

Nykyisin menneiden vuosikymmenten tyylit ovat tulleet vastaan monessa kolkassa.  Kun ennen ruuanlaitossa kokeiltiin mahdollisimman paljon kaikkea uutta ja eksoottista, nykyisin palataan mieluummin vanhanaikaisten makujen pariin. Miten tämä oikein keventäjän lautasella näkyy?

Se näkyy siten, että myös laihduttajille sallitaan rasva, suola ja jopa satunnainen sokeri. Tämä ei kuitenkaan tarkoita kerman läträämistä, vaan kohtuukäyttöä.

Muistatko vielä kevytjugurtit, rasvattomat tuotteet ja light-versiot? Karppaus vaikutti viimeiseltä niitiltä sille, että nämä keinotekoiset versiot alkuperäisistä mauista ovat auttamattomasti jääneet menneisyyteen. Sen sijaan perinteiset tuotteet ovat tehneet paluun ihmisten kaappeihin.

Nykyisin ruokakauppojen hyllyihin on valikoitunut rehellisesti vanhan ajan jugurtteja ja maitoja, joissa ei ole rasvassa säästelty. Ihmiset levittävät leivänkin päälle nykyisin mieluummin aitoa voita kuin prosessoitua margariineja. Makeutusaineita vältellään kuin ruttoa. Kun tarkemmin miettii, rasvaiset tuotteet itseasiassa edes lihota kovin paljoa. On suositeltavaa tavoitella ruuankin suhteen laatua, eikä määrää. Nälkä ei pääse yllättämään, kun syö aitoja, tukevia aineksia.

Jos haluat olla trendikäs, mene mustikkametsään, kalastamaan ja kaiva mummon vanhat reseptit esiin.  Tee perinteistä ruokaa aidoista aineksista. Kunhan pidät kohtuudesta kiinni, kevennyt samalla kuin huomaamatta.

Kommentoi